HTC confirmă că lucrează deja la un nou flagship pentru 2018

- Adrian Ungureanu
358

HTC va continua să existe pe piața smartphone, chiar și după afacerea încheiată cu cei de la Google, și a confirmat oficial că va lansa un nou flagship în 2018, la care lucrează deja.

Google a plătit 1,1 miliarde de dolari către HTC pentru a prelua o parte din angajați și acces la o parte din portofoliul de patente al companiei taiwaneze, dar HTC va continua să-și vadă și de treburile sale.

Cel puțin așa susține HTC în anunțul său oficial de după înțelegerea cu Google. ”Acest acord va ajuta HTC să-și continue strategia de pe piața smartphone, oferindu-ne ocazia să lansăm noi produse (…). HTC va continua să aibă cei mai buni ingineri, care lucrează în prezent la următorul nostru flagship, un urmaș al modelului HTC11 lansat în prima partea a acestui an și care se bucură de un real succes”, se arată în comunicatul HTC.

Partea cu succesul, nu știu ce să zic, pentru că ultimele rapoarte din piață arată că HTC pierde teren în mod constant, inclusiv pe piața taiwaneză unde au fost depășiți și de cvasicunoscuta companie chineză Oppo, dar un lucru este clar, că această afacere dintre Google și HTC le mai oferă taiwanezilor o perioadă de respiro din punct de vedere financiar.