HTC a prezentat noile HTC U Ultra şi U Play, dar şi primul său asistent virtual

376
HTC U Ultra

Compania taiwaneză a avut un eveniment special în această dimineaţă (ora 10:00, România) în care a prezentat noile telefoane HTC U Ultra şi U Play despre care am mai vorbit zilele trecute, dar pe lângă aceastea a anunţat şi intrarea pe piaţa asistenţilor virtuali cu HTC Hense Companion.

Acesta din urmă va veni pe HTC U Ultra care a primit şi un display secundar, amplasat deasupra display-ului principal al telefonului. Acest display a fost integrat special pentru HTC Sense Companion, care va ajuta în timp real utilizatorul cu sugestii şi sfaturi care vor fi afişate pe micuţul display.

Referitor la HTC U Ultra, acesta vine cu un display de 5,7 inci, cu rezoluţie Quad HD (2560×1440). Al doilea display, cel pentru asistentul virtual, are o diagonală de 2,05 inch (160×1040).

La interior U Ultra ascunde o platformă Qualcomm Snapdragon 821, pe 64 biți, cu procesorquad-core, cu frecvenţă maximă de procesare de 2.15GHz, 4 GB RAM, două versiuni de stocare internă de 64 sau 128 GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 12 MP tehnologie HTC UltraPixel, cu
senzor BSI şi autofocalizare laser. Camera frontală vine cu un senzor de 16MP cu mod UltraPixel. Pare mai mare, dar nu este aceeaşi tehnologie ca pe camera principală.

Telefonul va veni şi în variantă dual-sim, baterie de 3.000 mAh şi Android 7.0 Nougat la bord.

HTC U Play

HTC U Play

Modelul mai modest lansat azi este HTC U Play care vine cu un ecran de 5,2 inci, cu rezoluţie Full HD (1920×1080 pixeli), iar la interior ascunde un procesor octa core MediaTek Helio P10, 3 sau 4 GB memorie RAM (în funcţie de preferinţe) şi două versiuni se spaţiu de stocare intern, 32 GB sau 64 GB.

Ambele camere foto au senzori de 16 MP, vine cu o baterie de 2.500 mAh, va rula Android 7.0 Nougat şi ca fratele său mai mare, va avea şi o versiune dual-SIM.

Deşi nu dispune de display-ul secundar de pe HTC U Ultra, U Play va primii şi el suport pentru asistentul virtual HTC Sense Companion.