HTC a prezentat modelele U11+ și U11 Life

- Adrian Ungureanu
459

Taiwanezii de la HTC au prezentat, cel mai probabil, ultimele telefoane al lor din acest an, două noi modele din familia U11.

Modelul HTC U11+ este primul telefon al companiei care din punct de vedere al design-ului intră în noua eră a ecranelor full-screen, cu raport 18:9, cu rezoluția QuadHD (2880×1440 pxieli). Ecranul are o diagonală de 6 inci și este un model Super LCD6.

La interior, după cum era de așteptat pentru un vârf de gamă, regăsim platforma Snapdragon 835, iar HTC a făcut noul U11+ în două variante de RAM și spațiu de stocare internă: 4GB RAM + 64GB ROM și 6GB RAM + 128GB ROM.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală dotată cu un singur senzor de 12MP cu tehnologie UltraPixel 3 OIS. Potrivit companiei poate filma în slowmotion la rezoluție Full HD la o viteză de 120 de frame-uri pe secundă. Camera frontală are un senzor de 8MP.

Printre altele, HTC U11+ mai dispune de senzor de amprentă, slot pentru card microSD, va fi livrat cu Android 8.0 Oreo la bord, are o baterie destul de generoasă, de 3,930mAh și QuickCharge 3.0. La fel ca și modelul HTC U11 lansat în luna mai a acestui an, vine cu Edge Sense, funcție ce permite interacțiunea cu telefon prin presarea ramei telefonului. Nu în ultimul rând, HTC U11+ este certificat IP68, deci este rezistent la apă și praf.

În ceea ce privește disponibilitatea și prețul, HTC U11 Plus va fi disponibil în doar ”câteva piețe din întreaga lume”, mai puțin continentul nord-american. Deci în SUA și în Canada nu va ajunge. Cel puțin, nu în prima fază. Telefonul va fi disponibil, însă, în Europa, iar compania a anunțat că prețul recomandat este de 799 de euro.

HTC U11 Life va fi livrat și într-o versiune Android One
Pe lângă vârful de gamă HTC U11+, compania taiwaneză a lansat și modelul U11 Life, o versiunea mai accesibilă a modelului de top. Acesta este echipat cu un LCD de 5,2 inci, cu rezoluție Full HD și păstrează clasicul format 16:9.

La interior regăsim un procesor Snapdragon 630, un model dedicat telefoanelor din segmentul mediu. La fel ca și fratele mai mare, HTC U11 Life vine în două versiuni de echipare RAM și stocare internă: 3GB RAM + 32GB ROM și 4GB și 64GB memorie internă. Pentru mai mult spațiu, HTC a pus și un slot pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 16MP și o cameră frontală tot de 16MP.

Printre altele, telefonul mai dispune de senzor de amprentă, baterie de 2.600mAh și este, de asemenea, rezistent la apă, având certificare IP67. Va fi disponibil cu Android 7.1.1 cu interfață HTC Sense, dar va fi disponibil și prin inițiativa Android One, adică va fi livrat cu Android 8.0 Oreo, curat, așa cum a fost creat de Google, fără niciun fel de interfață.

Pe versiunea în română a site-ului HTC telefonul este disponibil la un preț de 379 de euro și este deja disponibil la precomandă, ca telefon Android One.

Sursa 1, Sursa 2