HTC a anunțat că face un telefon pentru utilizatorii de monede virtuale

407

Nu e ca și cum în prezent telefoanele disponibile pe piață nu suportă aplicații pentru criptomonede, dar adevărul e că nu sunt suficient de sigure pentru ca așa-zisele ”portofelele” cu monede virtuale să fie în siguranță.

Au apărut deja două terminale blockchain, ce permit transferul de date criptate, pentru operațiile care facilitează tranzacțiile cu criptomonede, dar de la doi producători mici, aproape necunoscuți, telefoanele fiind Sugar S11 Blockchain Creation Edition și Sirin Finney.

Dar acum se alătură acestui trend și primul nume mare din piața smartphone, și anume HTC. Compania a anunțat că lucrează deja a un telefon, pe care deocamdată în denumește Exodus, primul său smartphone blockchain.

Compania nu a oferit imagini cu telefonul sau informații prea multe despre specificații, dar ne-a pus la dispoziție schița de mai sus.

Totuși, HTC a spus că telefonul va veni cu un portofel universal și cu hardware integrat, dedicat pentru operațiuni blockchain care va oferi suport pentru criptomonede și aplicații descentralizate.

HTC chiar vrea să creeze o rețea blockchain nativă din toate terminalele Exodus care vor fi active pentru a facilita tranzacții cu criptomonendă între utilizatori. Mai multe, compania se gândește chiar să le permită utilizatorilor să-și cumpere telefoanele Exodus folosind criptomonedele.

Avantajele principale ale unui asemenea telefon sunt acelea că utilizatori se vor bucura de protecție îmbunătățită și o experiență de utilizator mai bun, integrând un portofel de monedă virtuală chiar pe dispozitivul utilizatorului, oferindu-i posibilitatea de a face tranzacții cu criptomonedă nativă fără să plătească comisioanele de mining.