Honor V9 vine în Europa începând cu luna aprilie sub numele Honor 8 Pro

- Adrian Ungureanu
676

Honor, brand deţinut de Hauwei, va aduce şi în Europa noul telefon Honor V9, lansat în urmă cu două săptămâni în China, începând cu luna aprilie, dar sub numele Honor 8 Pro.

Deşi Honor a fost creat ca un brand low-cost, cele mai noi telefoane nu mai sunt deloc low-cost, iar echipările nu mai sunt modeste, ba chiar au dotări de top. De exemplu, Honor V9/Honor 8 Pro vine cu cel mai puternic procesor Huawei Kirin 960, introdus şi pe modelele Huawei P10 şi P10 Plus.

Este echipat cu 6 GB memorie RAM, chipuri de memorie de internă de până la 128 GB. Dispune de cameră principală duală cu senzori de 12 MP, şi o cameră frontală de 8 MP. De asemenea, are un ecran de 5,7 inci, cu rezoluţie Quad HD. Acestea nu sunt dotări modeste.

Telefonul este deocamdată disponibil la vânzare doar în China, dar va veni în curând şi în Europa. Producătorul chinez a început să trimită invitaţii pentru un eveniment ce va avea loc pe data de 5 aprilie, ocazie cu care va anunţa aducerea în Europa a modelului Honor 8 Pro.

Încă nu ştim la ce preţuri va ajunge în Europa noul telefon dar în China, versiunea cu 4GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern are un preţ de 2.599 yuani, adică în jur de 355 de euro, iar versiunea cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare intern are un preţ de 3.499 yuani, în jur de 480 de euro.