Honor 9 Lite va fi lansat pe 21 decembrie – compania a trimis invitațiile către presă chineză

- Adrian Ungureanu
384

Ne așteptam ca Huawei să lanseze Honor 9 Lite ieri, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. În schimb, compania a trimis invitații pentru evenimentul de lansare al acestui telefon, care va avea loc peste o săptămână.

Mai exact, evenimentul va avea loc în Shenzhen, China, pe data de 21 decembrie. Compania chineză a trimis invitațiile către presa din China, sub forma unor ochelari, confirmând astfel faptul că Honor 9 Lite va fi promovat pentru cele două camere duale pe care le are.

Telefonul a primit certificare TENAA, iar specificațiile sunt deja publice. Honor 9 Lite vine cu un display de 5,65 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080 pixeli), în format 18:9. La interior se regăsește un procesor Kirin 659 și vor fi două variante de RAM și spațiu de stocare internă: 3GB de RAM cuplați cu 32GB stocare internă și 4GB de RAM cu 64GB ROM.

Componenta foto este formată, așa cum anticipam, din două camere duale, dotate cu același tip de senzori: 13MP+2MP. Inițial s-a vorbit de o combinație de senzori de 20MP+2MP, dar evident că lucrurile nu au stat așa.

Telefonul va fi livrat cu Android 8.0 Oreo la bord, baterie de 2.900 mAh, dispune și de slot pentru card microSD, port microUSB și jack audio.

Ne mai rămâne aflăm prețurile și disponibilitatea. Ținând cont că mai toate modelele Honor lansate în ultima vreme au ajuns și-n Europa, este foarte posibil și ca acest Honor 9 Lite să ajungă și pe Bătrânul Continent.