HMD va avea un eveniment în China, pe 5 ianuarie – va prezenta noul Nokia 6!

- Adrian Ungureanu
423

Finlandezii vor să înceapă anul în forță și încă din prima săptămâna a lui 2018 va lansa un nou telefon.

Compania a anunțat deja un eveniment ce va avea loc în trei zile, iar în ilustrație este deja menționat ”noul Nokia 6”. Acel trei format din telefoane este urmat de încă o idiogramă, iar împreuna se traduc ”În trei zile”. Adică pe data de 5 ianuarie, pentru că invitația a fost trimisă presei din China pe data de 2 ianuarie. Inițial mai toată lumea a crezut că va fi lansat pe 19 ianuarie.

Noul Nokia 6 (2018) a primit deja cam toate certificatele de care avea nevoie pentru a fi lansat în China, inclusiv de la TENAA, așa că din acest punct vedere nu sunt probleme. Din datele publicate pe site-ul autorității chineze TENAA, telefonul va avea un display de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD (1920×1080), deci rămâne în formatul clasic 16:9.

La interior regăsim un procesor Snapdragon 630, deși ne-am fi așteptat la SD660, cel mai bun procesor din clasa mid-range. Lângă regăsim 4GB memorie RAM și vor fi disponibile două variante de stocare internă – 32GB și 64GB. Din specificații vedem că telefonul va avea și slot pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 16MP și una frontală de 8MP. Din moment de butonul home a dispărut senzorul de amprentă a fost mutat în spate.

Telefonul va livrat cu Android 7.1.1 Nougat și este alimentat de o baterie de 3.000mAh. Din câte vedeți, îmbunătățirile nu sunt chiar foarte impresionante față de modelul din 2017.