HMD nu face faţă cererii pentru Nokia 6

- Adrian Ungureanu
235

În ultima perioadă a apărut acest fenomen de “flash sales”, runde fulger de vânzări, în care stocuri limitate ale unor produse sunt scoase la vânzare. Producătorii de telefoane din China apelează la această metodă pentru a crea agitaţie în jurul unui model anume.

Cel mai recent exemplu este cel al celor de la Xiaomi, care a scos la vânzare în mai multe runde, modelele Mi Mix, dotate cu ecrane edge-to-edge. HMD Global, compania care se ocupă de producţia de telefoane sub brandul Nokia, afirmă că nu recurge la acelaşi model.

Nokia 6 a fost de trei ori scos la vânzare de retailerul chinez JD.com, în ultima lună, şi de fiecare dată stocurile s-au epuizat într-un timp foarte rapid. A părut că sunt runde de “flash sales” bine programate.

HMD neagă acest lucru, afirmând că în prezent nu poate produce suficient de multe modele Nokia 6, pentru a face faţă cererii foarte mare pentru acest telefon. Adevărul e, că până la prima rundă de vânzări din 19 ianuarie, pe lista de aşteptare de la JD.com se înscriseseră aproape 1,5 milioane de persoane.

Una peste altă, este destul de clar că HMD Global a subestimat atractivitatea lui Nokia 6, care deşi nu este un telefon foarte bine dotat, brandul Nokia, încă are foarte mulţi fani, care aşteptau de mult revenirea finlandezilor pe piaţa smartphone.

Telefoanele ar putea ajunge şi în Europa în lunile următoare dacă HMD Global va permite germanilor de la MobiCom-Debitel să le vândă pe Bătrânul Continent.