HMD Global vrea să readucă la viață Nokia 2010, un telefon lansat în 1994

507

Compania finlandeză, fondată de foști angajați ai Nokia și care deține drepturile de a produce telefoane cu brandul Nokia, pregătește o nouă surpriză pentru anul viitor.

Anul trecut, la revenirea brandului finlandez pe piața smartphone, compania a lansat și versiunea modernă a legendarului Nokia 3310, lansat inițial în 2000.

Anul acesta, compania a repetat figura și a lansat o versiune modernizată a modelului Nokia 8110, telefonul ”Banana”, un model lansat în 1996.

Și se pare că va menține această metodă de a conecta noua era Nokia cu cea veche, prin lansarea de versiuni moderne a unor modelele emblematice din trecut.

De această dată HMD Global s-ar pregăti să lanseze un model și mai vechi, Nokia 2010, lansat în ianuarie 1994. Acesta a fost primul telefon mobile pe care era ușor să scrii un SMS, putea memora 10 apeluri efectuate, 10 apeluri primite și 10 apeluri ratate.

Avea ecran alb-negru și putea afișa două rânduri de text în același timp. În plus putea afișa și simbolurile pentru anumite funcții. Avea antenă extensibilă și funcționa cu o cartela SIM, de dimensiunile unul card.