HMD Global pregătește un nou telefon – ”Nokia 7 Plus”

- Adrian Ungureanu
445

HMD Global a lansat în luna octombrie modelul Nokia 7, un telefon de clasă medie cu dotări decente și un preț acceptabil, dar se pare că pregătește o versiune și mai bună a acestuia, denumită Nokia 7 Plus.

Telefonul a fost deja depistat în baza de date a testului de referință de la GeekBench, exact cu acest nume și apare ca fiind echipat cu un procesor mai bun. Dacă modelul lansat în luna octombrie era echipat cu Snapdragon 630, noul model va avea Snapdragon 660, cel mai bun model dedicat telefoanelor de clasă medie. Opt nuclee, tactat la 1,8GHz.

Nu crește, însă, cantitatea de RAM. La fel ca și modelul Nokia 7, modelul Plus va avea tot 4GB memorie RAM. Dar este posibil să aibă și versiune cu 6GB, pentru că și modelul lansat anul trecut avea o versiune cu 6GB de RAM. Din datele de pe GeekBench mai află că va veni cu Android 8.0 Oreo la bord.

Deocamdată, alte informații nu apar. Dacă telefonul va trece și pe la GFXBench sau AnTuTu vom putea afla și dimensiunile ecranului și ce camere foto va avea. Este posibil să aibă un display mai mare, iar camerele să difere și ele. Dar deocamdată nu avem nicio mod de confirma aceste lucruri.

Poate că HMD Global, va prezenta acest nou model la MWC 2018, care are loc între 26 februarie și 1 martie, în Barcelona. Rămâne de văzut dacă acest model va fi adus și în Europa, pentru că modelul Nokia 7 a fost lansat oficial doar în Asia. Telefonul a ajuns și în Europa, dar prin intermediul unui retailer specializat. Surprinzător sau nu, retailerul este din România.