HMD Global nu-și va asuma responsabilitatea pentru telefoanele Nokia lansate în anii anteriori

- Adrian Ungureanu
251

Noua era Nokia pe piața smartphone-urilor înseamnă un nou început pentru brandul finlandez din toate punctele de vedere. HMD Global, compania finlandeză care produce acum telefoane cu brandul Nokia, profită de notorietatea brandului, dar a anunțat că nu-și va asuma responsabilitatea pentru modelele Nokia lansate în anii anteriori.

În sensul că HMD nu va oferi suport de niciun fel pentru modelele cu Windows Phone la bord lansate în vechea era Microsoft, nici în ceea ce privește software-ul, nici hardware-ul. Noul producător finlandez, care a fost creat de foști angajați ai Nokia, va oferi service și suport tehnic doar pentru telefoanele mobile clasice și smartphone-urilor lansate după 1 decembrie 2016. Adică doar pentru telefoanele pe care le-a produs.

În prezent, HMD Global oferă suport pentru telefoanele Nokia 105, Nokia 130, Nokia 150, Nokia 216, Nokia 222, și Nokia 230 și evident, smartphone-urile care le-a lansat la începutul acestui an și pentru cele care vor urma să fie lansate în viitor.

Era de așteptat ca HMD să nu-și asume responsabilitatea pentru că vorbim de telefoane foarte diferite. Cum nu are nici drepturi, nu are nici responsabilități față de telefoanele produse de alții.