HMD Global ar pregăti un telefon foarte ieftin numit Nokia 1, cu Android Oreo Go Edition la bord

470

Se pare că finlandezii de la HMD Global, cei care produc în prezent telefoanele Nokia, pregătesc un telefon și mai ieftin și mai modest decât Nokia 2.

Zvonuri din Rusia anunță că HMD Global ar urma să lanseze un Nokia 1, un telefon cu dotări extrem de modeste, care să ruleze o versiune foarte simplă de Android Oreo, versiunea Go Edition, rezultatul final fiind un telefon care să coste foarte puțin.

Android Oreo Go Edition este pregătit să funcționeze pe telefoane care au între 512MB și 1GB de RAM. Despre acest Nokia 1 se spune că ar veni cu 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare intern. Eldar Murtazin, cel care a venit cu zvonul pe Twitter, un soi de Evan Blass (@evleaks) al Rusiei, mai afirmă că telefonul va avea ecran HD, dar nu specifică dimensiunea.

Nu în ultimul rând, aflăm că prețul pentru piața rusă ar fi de 5990 de ruble, adică în jur de 87 de euro sau 104 dolari, și ar urma să fie lansat în luna martie.

Eldar Murtazin are un istoric bun în ceea ce privește zvonurile lansate de el, așa că ar putea avea informațiile corecte. Dar până când nu avem o confirmare oficială, nu putem garanta pentru aceste informații.