HMD Global ar fi primit certificare în China pentru Nokia 9

- Adrian Ungureanu
428

HMD Global a lansat oficial 6 smartphone-uri purtând brandul Nokia în acest an, dar mai așteptăm încă unul despre care s-a vorbit destul de mult, și anume Nokia 9.

Acesta pare să fie confirmat de documentația 3C (China Compulsory Certification) o autoritate importantă din China, fără acordul căreia companiile nu-și pot lansa produsele pe piața locală.

În documentație apar trei modele. Unul este modelul TA-1041, care este Nokia 7. Acesta a fost prezentat deja și este pregătit să ajungă și în magazinele din China.

Pe lângă acesta, în documentație mai apar două modele. Unul are indicativul TA-1042. Unii speculează un Nokia 7 Pro, dar cred că este doar o variațiune a modelului Nokia 7, care să varieze la capitolul RAM sau spațiu de stocare sau ceva de genul.

Modelul care intrigă pe toată lumea, însă, este TA-1054, despre care se vorbește că este Nokia 9. Dacă a primit certificare 3C înseamnă că poate fi vândut pe piața locală. Este adevărat, însă, că trebuie să primească și certificare din partea TENAA, așa că ar putea apărea și în baza de date a acestei autorități în curând.

Nokia 9 a fost deja depistat pe GFXBench, iar de acolo aflăm că telefonul va dispune de un display de 5,3 inci, cu rezoluție Quad HD (2560×1440), procesor Snapdragon 835, octa-core, tactat la 2,4GHz, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare intern.

Rezultatele ne arată o cameră principală cu senzor de 12MP, dar mai mult ca sigur va avea doi senzori, cel mai probabil și al doilea va fi de 12MP, iar lentilele vor fi semnate Carl Zeiss. În față vom regăsim încă un senzor de 12MP pentru camera de selfie-uri.

Deocamdată, încă nu sunt date legate de data de lansare, dar ținând cont de certificările primite și de faptul că HMD Global s-a învățat să anunțe lansarea telefoanelor din scurt, cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni cu modelele Nokia 2 și Nokia 7, ne putem aștepta ca HMD să facă un nou anunț surpriză în orice moment.