HMD Global anunță că a strâns fonduri de 100 mil. dolari pentru a crește brandul Nokia

- Adrian Ungureanu
412

Când ai pe mână un brand precum Nokia este mult mai ușor să te descurci pe piața telefoanelor mobile. Cei de la HMD Global, firmă formată din foști angajați ai Nokia, au preluat în 2016 dreptul de a produce telefoane cu brandul finlandez, iar după un 2017 de debut foarte bun, compania are acum planuri și mai mari.

Tot pentru că are un brand mare la îndemână, HMD Global a reușit relativ ușor să atragă mai mulți investitori în companie, cum ar fi subsidiara Foxconn, FIH Mobile sau DMJ Asia Investment Opportunity.

HMD Global a cedat o parte din acțiunile sale către noii investitori, iar fondurile strânse au ajuns la 100 de milioane de dolari, bani pe care-i va investi în dezvoltarea brandului Nokia și pentru a produce mai multe telefoane Nokia.

Așa cum spuneam mai sus, HMD Global a avut un 2017, anul de revenire a brandului Nokia pe piața smartphone, reușit un volum de vânzări de telefoane mobile clasice și smartphone-uri de circa 70 de milioane de unități. Asta s-a traduc printr-un nivel al încasărilor la peste 2.1 miliarde de dolari.

Brandul Nokia a încheiat anul 2017 pe primul lor pe piața telefoanelor mobile clasice, iar pe cea a smartphone-urilor a încheiat pe 11, un rezultat foarte bun în niciun an calendaristic de vânzări pe piața smartphone. Un rezultat care a clasat Nokia peste branduri care nu au părăsit piața smartphone, cum ar fi HTC, Sony, Lenovo, Google sau OnePlus.