HMD Global a recuperat și brandul “Asha” de la Microsoft, deținut anterior de Nokia

- Adrian Ungureanu
412

HMD Global, compania care produce în prezent telefoanele cu brandul Nokia, a recuperat de la Microsoft și brandul ”Asha”, deținut anterior de Nokia, pe care l-a și înregistrat deja pe numele său.

Brandul ”Asha” a fost deja înregistrat la Oficiul pentru Proprietăți Intelectuale al Uniunii Europene (EUIPO). Cum a reușit să recupereze brandul de la Microsoft, este încă un mister, pentru că se afla în portofoliul companiei americane în momentul în care a preluat divizia de telefoane mobila Nokia.

Acest brand a fost folosit anterior de Nokia, pentru mai multe modele de telefoane mobile, așa că speculațiile au început deja pe această temă, principala așteptare fiind ca HMD Global să introducă brandul Asha și în era smartphone, dar ar putea pur și simplu să lanseze modele clasice cu acest brand.

Deocamdată, ar fi mai bine să așteptăm un anunț oficial din partea HMD Global, înainte să tragem concluzii, pentru că nu cred că HMD Global va dori să-și concureze portofoliul de telefoane Nokia lansate până acum.