Hackerii ruși ar fi accesat sistemele de votare din 39 de state americane

- Adrian Ungureanu
197

Noi informații incendiare legate de presupusa implicare a rușilor în alegerile prezidențiale din SUA. Pe lângă campaniile de dezinformare, rușii sunt acuzați și că ar fi accesat sistemele electronice de votare din 39 de state americane.

În unul din state au accesat o bază de date care conținea informații despre sursele de finanțare, iar într-un alt stat, mai exact în Illinois, hackerii ruși ar fi încercat să modifice baza de date cu votanți. Fără succes însă. Aceste descoperiri ar data încă din luna iulie 2016.

Se pare că americanii s-ar fi prins de intervenția hackerilor ruși, motiv pentru care, fostul președinte Barack Obama ar fi pus mâna pe ”telefonul roșu” pentru a le atrage atenția rușilor că americanii știu ce se întâmplă.

Un raport al NSA relevă informații și mai îngrijorătoare care arată că serviciile secrete ruse, GRU, urmașul KGB, ar fi încercat să preia controlul asupra computerelor a 122 oficiali electorali locali, cu puțin timp înaintea scrutinului din noiembrie.

Evident aceste rapoarte încă nu au fost făcute publice în mod oficial. Americanii nu-și asumă responsabilitatea acestor acuzații, din moment ce principalul beneficiar al intervenției rușilor este noul lider de la Casa Albă, iar autoritățile de la Kremlin nu au niciun motiv să recunoască implicarea în acest scandal.