Google vrea să investească 540 de milioane de dolari în producția de chip-uri VR de la LG

- Adrian Ungureanu
216

Google mizează foarte mult pe dispozitivele de realitate virtuală, iar platforma Daydream este dovada că Google este dispusă să investească în această direcție.

Dar acesta nu este singurul obiectiv de investiții în ceea ce privește VR-ul. Compania americană ar fi dispusă să investească 600 de miliarde de woni, adică în jur de 540 de milioane de dolari, în producția de chip-uri pentru display-uri ce vor echipa dispozitive VR, a celor de la LG.

Potrivit unor surse din Coreea de Sud, citate de presa locală, cele două companii ar putea la punct ultimele detalii privind această investiție, dar când au fost contactați, cei de la LG au refuzat să comenteze informațiile.

LG a anunțat că vrea să producă display-uri dedicate dispozitivelor VR, care vor fi echipate cu chip-uri dezvoltate special pentru acest tip de display, chip-uri pe care le-a dezvoltat împreună cu cercetătorii din cadrul Universității Hanyang din Seul. Noile chip-uri ar fi intrat în ultima fază de dezvoltare și ar fi gata de producție în masă.

Cel mai probabil oferă performanțe ridicate, altfel Google nu ar fi fost dispusă să investească peste jumătate de miliard de dolari degeaba. Cu siguranță și le dorește pe propria casca de realitate virtuală, Daydream.