Google ar putea elimina un număr mare de aplicaţii din Play Store

- Adrian Ungureanu
286

Google tocmai a trimis e-mail-uri către mai mulţi dezvoltatori că aplicaţiile lor vor fi eliminate din Play Store pentru că încalcă politica gigantului american privind informaţiile personale ale utilizatorilor.

Google consideră că unele aplicaţii colectează informaţii personale despre utilizatori fără a informa direct şi clar utilizatorii despre aceste activităţi. Google le-a dat termen pentru a remedia aceste probleme până pe data de 15 martie, altfel aplicaţiile vor fi eliminate automat.

Dezvoltatorii vor trebui să specifice mult mai clar faptul că aplicaţiile lor colectează date personale despre utilizatori, evidenţiindu-le în manualul de utilizare şi la momentul instalării aplicaţiilor atunci când apare lista de permisiuni pe care le solicită utilizatorului.

Cea de a doua variantă este aceea de a înceta colectarea de date personale. Dacă nu vor lua nicio măsură Google pare decisă se elimine aplicaţiile care nu sunt aduse la standardele dorite de gigantul IT.

Este destul de ipocrit din partea Google să le ceară altor dezvoltatori de software să înceteze colectarea de date cu caracter personal despre utilizatori, când Google este unul din cei mai mari colectori şi procesatori de date personale din lume.