Google va bloca dispozitivele neautorizate! Cei cu telefoane deblocate ar putea avea probleme

- Adrian Ungureanu
463

O veste destul de îngrijorătoare vine dinspre Google. Se pare că tot mai mulți utilizatori s-au trezit cu un mesaj din partea Google că dispozitivul lor este neautorizat de Google.

Nu mare nimic grav până aici, dar blochează serviciul Google Services, ceea ce ar putea duce la blocarea update-urilor, blocarea accesului chiar la magazinul Google Play.

Cei care ar putea avea probleme sunt cei cu telefoane, cum s-ar spune în jargon, ”rootate” sau care folosesc versiuni de Android modificate/customizate de terți. Totodată, la fel se întâmplă și cu telefoanele clonate.

Sunt multe firme mici din China care produc telefoane care seamănă aproape perfect cu telefoane originale și a căror calitate este îndoielnică, motiv pentru care nu le trimit pentru certificări.

Nu este problema de cost, pentru că instalarea Android-ului este gratuită pentru producătorii de telefoane, dar trebuie să respecte anumite standarde impuse de Google.

Dar cum apar probleme pe astfel de dispozitive, iar utilizatorii se plâng că nu le merge bine Android-ul, Google a decis să decline responsabilitatea față de aceste dispozitive.