Google și Xiaomi pregătesc un nou telefon Android One

- Adrian Ungureanu
210

Proiectul Android One al celor de la Google, care presupune lansarea unor telefoane ieftine, dotate cu sistem de operare Android curat la bord, atrage un nou partener.

Ultimele informații anunță că Xiaomi ar fi următorul partener al celor de la Google, urmând să lanseze un Xiaomi Mi 5X, cu o versiune curată de Android la bord. Ar fi ceva nou pentru Xiaomi, pentru că telefoanele lansate ce compania chineză au venit cu versiuni de Android puternic modificate, având aplicate interfețe MIUI.

Acest telefon ar urma să fie lansat în Indonesia, și este destul de ciudat pentru că până acum, din câte îmi aduc aminte Android One, era un proiect în care Google încerca să aducă pe piață telefoane cu Android, cu dotări destul de bune, la un preț de 100 de dolari, poate chiar mai ieftine.

Versiunea originală de Xiaomi Mi 5X se vinde în magazine la un preț de 200 de dolari, iar atingerea acestui prag va fi dificilă. Doar dacă Google își va asuma responsabilitatea pentru a vinde la un preț mult sub piață.