Google şi LG vor prezenta două noi ceasuri cu Android Wear 2.0 la bord, pe 9 februarie

386

Google va aduce pentru prima oară la lumină noul sistem de operare pentru dispozitivele purtabile, Android Wear 2.0, după mai multe luni de amânare a evenimentului de lansare. Google avea nevoie şi de nişte ceasuri pentru a demonstra ce ştie să facă noul Android Wear, aşa că a ales ca partner compania LG.

Cu această ocazie, Google va prezenta sistemul de operare, iar compania sud-coreeană noile ceasuri LG Watch Style şi LG Watch Sport. Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 9 februarie.

Exact, după cum ne indică şi numele lor, cele două modele de ceasuri inteligente vor viza segmente diferite. Modelul Style va fi pentru cei care caută un ceas mai elegant, în timp ce modelul Sport, va fi orientat, evident, segmentul celor pasionaţi de mişcare şi de un look sport.

Modelul Sport va veni cu un ecran circular, cu un diametru de 1,38 inci, cu rezoluţie 480×480 pixeli, 785 MB memorie RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi o baterie de 430 mAh. Este echipat cu antene Wi-Fi, Bluetooth, 3G şi 4G, module GPS, NFC şi va fi rezistent la apă şi praf.

Modelul Style va dispune de un ecran circular, mai mic, de 1,2 inci, cu rezoluţie de 360×360, cu ceva mai puţin RAM, adică 512 MB, o baterie aproape de două ori mai mică, de 240 mAh, în timp ce restul dotărilor sunt similare cu cele specificate mai sus pentru modelul Sport.

Ambele ceasuri vor fi prezentate, aşa cum notam, pe data de 9 februarie şi vor devein disponibile pentru piaţa americană, începând cu a doua zi, adică 10 februarie. Deocamdată, nu sunt informaţii despre preţuri şi în ce alte ţări vor mai fi vândute.