Google pregătește sume uriașe pentru a rămâne ”favoritul” celor de la Samsung și Apple

- Adrian Ungureanu
261

Google este oricum cel mai popular motor de căutare online din lume, dar se pare că pe piața smartphone lucrurile nu sunt chiar așa de simple pentru gigantul american care plătește sume importante pentru a primii prioritate din partea celor doi giganți din piața smartphone.

În 2014, Google plătea 1 miliard de dolari pentru a rămâne motorul de căutare principal pe iPhone-uri și iPad-uri. Anul acesta a venit momentul unei reînnoiri a contractului, iar suma pe care o cere cei de la Apple s-ar ridica la 3 miliarde de dolari.

Google trebuia să-și înnoiască înțelegerea și cu sud-coreenii de la Samsung care ar fi știut de suma pe care au obținut-o cei de la Apple și ar fi cerut și mai mulți bani.

Potrivit publicației sud-coreene The Investor, Samsung ar fi cerut și obținut 3,5 miliarde de dolari, o sumă uriașă, pentru a menține Google ca motorul de căutate principal și pentru a livra suita de aplicații preinstalată pe telefoanele sale.

Justificată sau nu, Samsung dispune și de un portofoliu mai vast de modele de telefoane decât Apple, de la telefoane comparabile ca preț cu cele ale companie din Cupertino, până la telefoane foarte ieftine care sunt de obicei oferite gratuit la abonament de operatorii de telecomunicații, așa că Samsung are un public mai mare. Probabil de aceea și pretențiile mai mari.