Google plătește 7,2 miliarde de dolari ca să fie principalul motor de căutare pe dispozitivele mobile

363

Apple a renunțat la Bing în favoarea Google ca principal motor de căutare în iOS 11. Evident că acest lucru nu s-a întâmplat fără niciun efort din partea celui mai mare motor de căutare online din lume.

La fel se întâmplă și pe dispozitivele cu Android la bord, Google plătind către producătorii de telefoane cu propriul sistem de operare pentru a menține Google ca motor principal de căutare.

Google plătește foarte mulți bani pentru a rămâne ”favoritul” producătorilor de telefoane, inclusiv al celor de la Apple și Samsung, către care plătește sume uriașe. Potrivit agenției de presă Bloomberg, sumele totale se ridică la 7,2 miliarde de dolari, sumă calculată doar pentru acest an.

Există însă riscul ca Google să aibă probleme în Europa, unde autoritățile europene ar putea înăspri legislația în această privință. Oficialii europeni nu ar fi de acord cu astfel de practici care ar descuraja concurența. Evident, nu sunt multe companii care pot concura la acest capitol cu Google, o companie care dispune de resurse financiare generoase.