Google Pixel 2 va avea funcție asemănătoare cu Edge Sense de pe HTC U11

- Adrian Ungureanu
196

Google va lansa în toamna acestui an a doua generație de telefoane Pixel, două modele, Pixel 2 și Pixel XL 2, primul produs de taiwanezii de la HTC, iar al doilea de sud-coreenii de la LG.

Pixel 2 tocmai a fost depistat în baza de date a Comisiei Federale de Comunicații (FCC) a SUA, dar are certificare și pentru Canada, India, Europa, Australia și Noua Zeelandă. Totodată au mai apărut ceva informații. Modelul va fi lansat cu Android 8.0.1 la bord, 64 GB memorie RAM și va împrumuta o funcție de la HTC U11.

Este vorba de o funcția Active Egde, care se pare că va fi similară cu funcția Edge Sense introdusă de taiwanezii pe vârful lor de gamă HTC U11. Asta înseamnă că Pixel 2 va putea fi strâns în mână, iar senzorii plasați în rama telefonului vor prelua această presiune pentru a activa noi funcții.

Nu este surprinzător să vedem așa ceva pe un telefon produs de HTC, dar pare surprinzător că taiwanezii și-au cedat atât de ușor o tehnologie care ar fi putut să o păstreze exclusiv pentru telefoanele lor. Este un element care îi diferențiază față de restul pieței.