Google Maps permite crearea de liste cu locaţii care pot fi distribuite

- Adrian Ungureanu
287

Google a introdus încă o componentă socială în serviciul Maps, prin crearea de liste cu locaţii preferate care pot fi editate, distribuite şi împărtăşite pe reţelele de socializare, prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie şi aşa mai departe.

Nu este o noutate absolută, pentru că utilizatorii care aveau statutul de Google Maps Local Guide, puteau deja să creeze astfel de liste, dar acum pot face acest lucru şi utilizatorii normali. În plus, posibilitatea de distribui listele este o opţiune nouă.

Cei care văd listele pot da “Follow”, astfel în cazul în care autorul listelor adaugă sau schimbă una sau mai multe locaţii din listă, cei care urmăresc listele vor putea afla despre noutăţi şi schimbări.

Singurul minus al acestei noii opţiuni este aceea că listele pot fi vizualizate doar în Google Maps. Dar cum Google şi-a impus acest serviciu pe toate telefoanele cu Android nu ar trebui să fie o problemă prea mare, decât pentru cei care au scos aceste serviciu şi au ales altă aplicaţie similară.