Google Lens ajunge și pe alte telefoane Android, dar și pe iPhone-uri

445

Google a ținut această funcție ca o exclusivitate pentru telefoanele sale din familia Pixel, dar compania a decis să renunțe la acest tratament preferențial și să o facă disponibilă și pentru alte telefoane.

Deocamdată, se pare că va putea fi instalată pe flagship-urile de la Samsung, Huawei, LG, Motorola, Sony și Nokia cu condiția ca Google Assistant să fie activat. De asemenea, trebuie să aveți instalată cea mai nouă versiune a aplicației Google Photos, unde va putea fi regăsită această funcție.

S-ar putea ca în primă fază nu toți utilizatorii să primească noua această funcție, dar Google a spus că această funcție este distribuită pentru toți utilizatorii Android treptat, în mai multe runde.

Aplicația Google Lens le permite utilizatorilor să-și îndrepte camera telefonului către un obiect, iar cu ajutorul Google Assistant și a motorului său de căutare să le ofere informații despre acel obiect, sau chiar să creezi automat contacte noi scanând cărțile de vizită.

Google Lens va deveni disponibil chiar și pe platforma iOS, dar deocamdată nu se știe când, compania precizând că în curând.