Google, Lenovo și HTC vor să dezvolte împreună o cască de VR autonomă

194

Fenomenul VR ia amploare iar companiile tehnologice încearcă să profite de această nouă tendință. Din ce în ce mai multe companii au început să producă dispozitive de realitate virtuală, care nu mai reprezintă un element de noutate absolută.

Dar toate produsele de pe piață sunt dependente de un telefon sau de un calculator pentru a putea fi utilizate. Altfel, sunt doar niște obiecte inutile. Cei de la Lenovo, Google și HTC au, însă, planuri mai ambițioase.

Cele trei mari companii s-au aliat și vor să dezvolte o nouă cască VR independentă. Una care să nu mai depindă nici de telefoane, nici de calculatoare. Cu siguranță, în primă fază vor fi dispozitive mai scumpe decât ceea ce găsim acum pe piață, pentru că aceste căști vor incorpora și puterea de calcul necesară pentru a ne transporta în lumea virtuală.

Google a anunțat parteneriatul cu cei de la Lenovo și HTC în cadrul conferinței sale oficiale, Google I/O, și a oferit și câteva detalii. În primul rând design-ul căștilor există deja, aceasta fiind proiectată de cei de la Google, împreună cu cei de la Qualcomm.

Noul dispozitiv va veni cu un nou sistem tridimensional de urmărire a mișcărilor utilizatorului, îmbogățind astfel paleta de mișcări. Google numește acest sistem, WorldSense și va permite mișcări în lumea virutală pe 6 direcții, stânga, dreapta, în față, în spate, sus și jos.

Cei de la Lenovo au anunțat că nu va trebui să așteptăm foarte mult până vom vedea la lucru noile tehnologii și că dezvoltatorii încă descoperă posibilități pe care nu le-am mai experimentat cu niciun al produs până acum.

Prezentările sunt mereu spectaculoase, promisiunile sunt mari, dar rămâne de văzut și cum stau lucrurile în realitate.