Google începe să facă bani serioşi din Play Store

- Adrian Ungureanu
350

Magazinul de aplicaţii de la Google nu s-a putut comparat niciodată cu App Store-ul de la Apple în materie de bani produşi. Încă este departe de magazinul de aplicaţii al rivalilor, dar începe să se reducă diferenţa.

Cel puţin pe ultimul trimestru al anului trimestru arată că magazinul de aplicaţii al celor de la Google creşte mai rapid în vânzări decât App Store. În timp ce veniturile Apple din magazinul aplicaţii au crescut cu 60%, faţă de ultimele trei luni din 2015, încasările din Google Play au crescut cu 82%, faţă de aceeaşi perioadă.

Diferenţa rămâne una considerabilă. În timp ce totalul încasărilor realizate de Google prin magazinul de aplicaţii s-a ridicat la 3,3 miliarde de dolari în ultimul trimestrul din 2016, rivalii de la Apple au scos 5,4 miliarde de dolari.

Una peste alta, a fost un an bun pentru piaţa aplicaţiilor mobile. Cumulat încasările celor două companii prin magazinele lor au crescut per total la 8,7 miliarde de dolari, reprezentând un avans de 60% faţă de nivelul atins în 2016.