Google împlinește astăzi 19 ani

- Adrian Ungureanu
352

Google este una dintre cele mai mari companii din lume la ora actuală, nu doar una dintre cele mai mari companii din IT, ci de orice natură, iar astăzi împlinește 19 ani, moment marcat cu un nou doodle.

Google a luat naștere ca un proiect de cercetare ale celor doi fondatori ai săi, Larry Page și Sergey Brin, care au încercat să facă un motor de căutare online mai bun. Așa a luat naștere ”BackRub”. Da, așa s-a numit Google la început, dar pentru că serviciul lor putea să caute cantități astronomice de informații au vrut să numească ”Googol”, care este un număr urmat de 100 de zerouri. Numele a fost scris greșit și a rezultat ”Google”.

Acum, Google nu mai este doar un motor de căutare, oferă servicii de email, de stocare în cloud, dezvoltă cel mai utilizat sistem de operare pentru telefoane mobile inteligente, produce telefoane mobile și tablete, are unul din cele mai utilizate browsere de internet, adică Google Chrome, investește în dezvoltarea de soluții pentru mașini autonome, deține cel mai mare serviciu de hărți și navigație din lume, participă cu investiții la programe spațiale, are contracte cu NASA, colaborări cu Space X și multe, multe altele.

Este una dintre cele mai valoroase companii din lume, iar conglomeratul din care face parte se numește Alphabet, care are, probabil cea mai tare adresă web la ora actuală, abc.xyz.

La mulți ani, Google!

https://www.youtube.com/watch?v=18onEZLybME