Google ar putea lansa o variantă mai ieftină a telefoanelor Pixel

- Adrian Ungureanu
408

Google a renunțat în urmă cu doi ani la gama Nexus, în favoare noii serii Pixel, ceea ce a dus la o limitare a ariei de potențiali cumpărători.

Diferența dintre cele două a fost aceea că noua serie de telefoane se plasează pe același segment cu iPhone-urile și modelele Galaxy S de la Samsung.

Modelele Nexus erau cunoscute ca smartphone-uri destul de bune care vor la un preț mult mai atractiv. Acum 4-5 ani, telefoanele Nexus aveau prețuri ce se învârteau undeva la 250-300 de dolari și erau accesibile pentru mai multă lume.

Cum noile telefoane, din gama Pixel au sărit de pragul de 600 de dolari, iar Google Pixel 2 XL, cu 128GB, a fost lansat anul trecut la un preț de 950 de dolari, Google și-a schimbat ținta, către cumpărătorii cu mulți bani.

Dar se pare că gigantul american vrea să revină pe segmentul mid-range și ar pregăti un nou model Pixel, unul cu dotări mai modeste, care să aibă și un preț mai accesibil, cu care să abordeze piețele emergente, un prețul încă este principalul factor în decizia de cumpărare.

Informațiile ar fi fost scăpate după ce oficialii Google s-au întâlnit cu potențialii parteneri, întâlniri care au avut loc în Malaezia, SUA și Marea Britanie. Potrivit publicației Economic Times la întâlniri au participat și câțiva retaileri din India, o piață recunoscută pentru apetitul pentru telefoane accesibile ca preț.

No posts to display