Google a vândut peste 10 milioane de Cardboard VR

- Adrian Ungureanu
204

Google a lansat în iunie 2014 Cardboard VR, un suport din carton pentru utilizatorii de telefoane cu suport pentru aplicaţii de realitate virtuală care nu vor să cumpere căşti VR scumpe. Produsul se bucură de un adevărat succes.

Compania a anunţat la MWC 2017, prin vocea vicepreşendintelui diviziei de VR, Amit Singh, că din vara anului 2014 şi până în prezent a livrat peste 10 milioane de astfel de dispozitive. Potrivit acestuia, numărul de aplicaţii VR descărcate din Google Play a ajuns la 160 de milioane de descărcări, dar aici nu este doar meritul suportului din carton al companiei.

Deşi nu este o minune a tehnologiei Google Cardboard VR este punctul de pornire pentru Google în dezvoltarea dispozitivului Daydream, o cască VR mult mai avansată şi care este deja compatibil cu 6 telefoane şi peste 100 de aplicaţii.

Potrivit oficialului Google, utilizatorii platformei Daydream VR o folosesc pentru cel puţin 40 de minute în fiecare săptămână pentru a urmări conţinut VR, jumătate din acest timp fiind folosit pentru a vedea clipuri de pe YouTube.