Google a transferat peste 19 miliarde de euro în 2017 către paradisul fiscal din Insulele Bermude

410

Google a transferat 19,9 miliarde de euro printr-o filială olandeză către Bermuda în 2017, ca parte a unui acord ce îi permite să își reducă taxele plătite în afara Statelor Unite, potrivit documentelor depuse la Camera de Comerț din Olanda.

Suma direcționată prin Google Holdings BV a fost cu aproximativ 4 miliarde de euro mai mare decât în ​​2016, arată documentele depuse pe 21 decembrie.

Noi plătim toate impozitele datorate și respectăm legile fiscale din fiecare țară în care lucrăm, în întreaga lume“, au declarat reprezentanții Google.

Google, ca și alte companii multinaționale, plătește majoritatea impozitului pe venit din țara sa de origine și am plătit o rată globală efectivă de impozitare de 26% în ultimii zece ani“.

Pentru mai mult de un deceniu, aranjamentul a permis ca Alphabet, proprietarul Google, să beneficieze de o rată de impozitare infimă a profitului său din afara S.U.A., în jur de un sfert din rata medie a impozitului pe piețele sale din afara țării de origine.

Filiala din Olanda este utilizată pentru a transfera veniturile din redevențele obținute în afara Statelor Unite către Google Ireland Holdings, o altă filială cu sediul în Bermuda, unde companiile nu plătesc niciun impozit pe venit.

Strategia fiscală, cunoscută sub numele de “Double Irish, Dutch Sandwich”, este legală și permite Google și altor companii să evite impozitul pe veniturile obținute în afara S.U.A.

Sub presiunea Uniunii Europene și a Statelor Unite, în 2014, Irlanda a decis să elimine treptat acordul, încheind avantajele fiscale ale Google în 2020.

Google Holland Holdings BV a plătit taxe de 3,4 milioane de euro în Olanda în 2017, arată documentele, pentru un profit brut de 13,6 milioane de euro.