Gamerii online sfătuiți să-și protejeze mai bine parolele!

- Adrian Ungureanu
445

Marile platforme online dedicate pasionaților de jocuri sunt o adevărată comoară pentru hackeri. Avem aici date personale, conturi cu progrese care pot fi vândute către alți gameri mai leneși, date bancare, pentru că sunt jucători care cumpără prin aceste platforme.

De aceea li se recomandă să-și protejeze bine parolele și să stabilească metode rapide de resetare a acestora, înainte ca daunele să devină iremediabile.

Conform unei cercetări realizate de Kaspersky Lab, peste jumătate (53%) dintre respondenți practică jocuri online în mod regulat, o valoare ce crește la 64% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 25-34 de ani și la 67%, la cele între 16-24 de ani.

Aceste cifre pot genera un potențial câștig și pentru infractorii cibernetici, din moment ce conturile de gaming sparte pot fi vândute pe piața neagră. În ciuda amenințărilor, jucătorii își lasă frecvent conturile online vulnerabile la tentative de atac și pun în pericol progresele pe care le-au făcut, datele personale și, posibil, banii.

Peste 2,2 miliarde de conturi pe platformele de gaming
Se estimează că audiența globală de gaming de pe platforme online precum Steam, PlayStation Network și Xbox live este cuprinsă între 2,2 miliarde și 2,6 miliarde și continuă să crească. Acest lucru transformă industria într-o țintă clară pentru infractorii cibernetici care caută să creeze disfuncționalități în operațiunile online și să câștige accesul la date precum parolele sau informațiile despre cardurile bancare, după cum indică recentele atacuri asupra platformelor Xbox și PlayStation.

Ținând cont de faptul că jumătate dintre utilizatori practică gaming-ul online cu regularitate, infractorii cibernetici pot alege dintr-o gamă variată de ținte potențiale. Atacurile reușite pot să fie foarte supărătoare pentru persoanele afectate. În afara faptului că le pot fi furate datele, victimele cărora le-au fost sparte conturile pot pierde accesul la jocurile preferate (temporar sau permanent), pentru care au petrecut multe ore construindu-și profilul și irosind banii pe care este posibil să-i fi investit în joc.

Vă puteți pierde accesul și la alte conturi personale
Dintre cei care au avut de-a face cu un atac sau cu o tentativă de atac asupra conturilor online, 16% și-au identificat conturile de gaming ca țintă. Și, ținând cont de faptul că 55% dintre oameni nu pot să-și recupereze ușor detaliile conturilor de gaming odată ce le pierd, neplăcerea care însoțește aceste atacuri este amplificată semnificativ.

În plus, ținând cont că multe profiluri online sunt conectate, victimele pot să își piardă cu ușurință accesul la diferite conturi – precum cel de e-mail sau de social media. Dacă pentru jucătorii amatori este neplăcut, cei profesioniști riscă să fie și mai serios afectați, inclusiv prin pierderea unor potențiale venituri.

Cei de la Kaspersky le recomandă gamerilor să apeleze la aplicațiile care includ soluții de management de parole, precum Kaspersky Password Manager. Cu ajutorul acestor aplicații toate parolele utilizatorului pot fi stocate într-un seif digital sigur, iar accesul în cont este facil de pe PC-uri, Mac-uri și smartphone-uri.

Un generator automat de parole preia sarcina dificilă de a crea parole puternice, în timp ce utilizatorii trebuie să își amintească doar o singură parolă principală pentru a-și accesa toate conturile online, ceea ce este mult mai ușor.

No posts to display