Galaxy S9 și S9+ încă nu sunt compatibile cu ARCore, dar vor fi în curând

- Adrian Ungureanu
424

Aș fi putut jura că noile vârfuri de la Samsung ar trebuie să fie compatibile cu noua platformă pentru aplicații în realitatea augmentată a celor de la Google încă din prima zi când au ieșit din fabrică, dar nu s-a întâmplat așa.

Aplicațiile AR standard care rulează pe telefoanele cu Android sunt destul de slabe și chiar dezamăgitoare, cel puțin în comparație cu cele de pe iOS, care folosesc platforma ARKit.

ARCore este răspunsul celor de la Google pentru ARKit-ul de la Apple, dar nu foarte multe telefoane sunt compatibile cu această platformă. Deocamdată, doar 14 modele de telefoane au suport ARCore, pentru aplicații AR la un nivel de calitate superior: Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, modelele Galaxy S8, S8+, Note 8, S7 și S7 Edge de la Samsung, LG V30 și V30+ cu Android Oreo la bord, Asus ZenFone AR și modelele OnePlus 5 și OnePlus 5T.

Așa cum spuneam mai devreme, ne-am fi așteptat ca suportul pentru platforma ARCore să fie disponibil încă din fabrică pe noile Galaxy S9 și S9+. Dar, încă nu oferă suport pentru această platformă.

Dar se pare că vor primii în curând. Potrivit Ian Muldoon, inginer în cadrul Google a confirmat că noile vârfuri de gamă de la Samsung vor primii în săptămânile următoare pachetele de actualizare care vor face S9 și S9+ compatibile cu platforma ARCore.