Galaxy S8 va avea ecran Quad HD, dar rezoluția standard ar putea fi setată la Full HD

1105

Noile vârfuri de gamă de la Samsung, Galaxy S8 și S8 Plus vor veni cu ecrane Super AMOLED capabile să suporte rezoluții Quad HD, mai precis Wide Quad HD+ (WQHD+) 2960×1440 pixeli, dar Samsung nu ar lăsa telefoanele ca aceasta să fie rezoluția standard.

Evident că un ecran mai performant consumă mai multă energie. O rezoluție mai mare înseamnă un consum ridicat de energie, iar din fabrică telefonul ar putea fi setat cu rezolutie ”default” la FullHD+, mai exact 2220×1080 pixeli, așa cum se vede și în imaginea de mai sus.

Nu ar fi o idee totuși rea. Cei care vor dori să se bucure de întregul potențial al noului telefon vor putea să-și seteze rezoluția la WQHD+ în timp ce utilizatorii care vor o autonomie mai mare vor alege Full HD+, dacă nu chiar HD+, în cazul lui SGS8 fiind de 1480×720 pixeli.

Telefoanele din gama Galaxy S8 urmează să fie prezentate la nivel global pe data de 29 martie, iar în România, filiala locală a Samsung le va prezenta în carne și oase o zi mai târziu, pe data de 30 martie.