Galaxy S8 Plus va veni cu baterie de 3.500 mAh, aceeaşi capacitate ca şi cea de pe Note 7

- Adrian Ungureanu
284

Samsung va prezenta noile Galaxy S8 şi S8 Plus, vârfurile de gamă din 2017, pe data de 29 martie, în cadrul unui eveniment special, organizat la New York. Cum ne apropriem de data lansării, unele informaţii devin tot mai concrete.

Au fost ceva speculaţii pe tema bateriilor, dar acum cei de la The Investor, publicaţie sud-coreeană, confirmă că modelul Galaxy S8, modelul cu ecran de 5,7 inci va avea o baterie de 3.000 mAh. Modelul mai mare, S8 Plus, cu ecran de 6,2 inci, va avea o baterie de 3.500 mAh.

Publicaţia sud-coreeană subliniază faptul că bateriile alese pentru Galaxy S8 Plus au aceeaşi capacitate ca şi bateriile de pe “defunctul” Note 7. Totuşi, va fi vorba de alte tipuri de baterii. În plus, a fost înăsprit procesul de testare al bateriilor instalate pe noile telefoane.

Încă nu este clar cine va produce bateriile pentru noile Galaxy S8 şi S8 Plus. Este clar că divizia Samsung care produce baterii rămâne în cărţi, în timp ce relaţiile cu producătorul chinez ATL ar fi fost întrerupte după criza creată în cazul lui Note 7.

Nu cu mult timp în urmă, au apărut informaţii cum că Samsung ar negocia şi cu alţi producători de baterii, printre care şi japonezii de la Murata Manufacturing.