Galaxy S8 ar fi putut avea și cameră duală

276

Primele zvonuri apărute despre noile Galaxy S8, de la finalul anului trecut, vorbeau despre introducerea unei camere duale pe noile Galaxy S8. Nu știm de ce au schimbat planul cei de la Samsung, dar până la urmă s-a ajuns la o cameră cu tehnologie dual-pixel, în loc de cameră duală.

Ipoteza lansării unui Galaxy S8 cu cameră duală a mai fost confirmată de unele zvonuri, dar acum avem o dovadă și mai concretă. O imagine reală cu un prototip de Galaxy S8 Plus a apărut în online și putem vedea cum arăta camera duală și totodată, vedem, că senzorul de amprente nu era luat în calcul, în poziția nefericită de acum, de lângă camera foto.

Este posibil ca planurile să fi fost schimbate din cauza celor de la Synaptics. Samsung avea în plan să lanseze noile S8 cu senzori de amprente integrați în display, dar cum Synaptics nu a putut livra această tehnologie la timp planul a fost schimbat din mers. Probabil că pe spate nu ar fi fost destul de mult loc pentru Samsung să poată înghesui mai multe module în același loc.

Senzorul de amprente actual s-ar putea să fie cel care ocupă o parte din spațiul destinat unei camere duale. Cum Samsung nu a mai avut prea mult timp la dispoziție să schimbe design-ul, compania sud-coreeană a ales o soluție de compromis, o soluție neagreată de foarte multă lume.

Este posibil, însă, ca acest prototip să fie platforma de bază pentru viitorul model Galaxy Note 8 care ar putea fi un model Galaxy S8 Plus ceva mai mare și fără minusurile actuale.