Galaxy S10 va avea senzor de amprentă în ecran, dezvoltat chiar de Samsung

- Adrian Ungureanu
477

S-a vorbit destul de mult pe această temă încă de anul trecut, chiar înainte ca modelele Galaxy S8 și S8+ să fie lansate, apoi subiectul a fost reluat și cu celelalte modele ulterioare, Galaxy Note 8 și seria Galaxy S9.

Evident, au urmat zvonurile legate de instalarea unui senzor de amprentă integrat în display, pe Galaxy Note 9, dar ultimele informații contraziceau și această posibilitate.

Pare, însă, evident ca Samsung să dorească să păstreze cei mai bun pentru Galaxy S10, modelul care va marca 10 ani de la lansarea primului model Galaxy S.

De aceea și ultimele zvonuri, neagă încă o dată posibilitatea ca senzorul de amprentă să fie instalat pe Galaxy Note 9, un senzor ultrasonic, tehnologie mult mai precisă decât cea optică, să fie instalat în premieră pe Galaxy S10,

Acest senzor este dezvoltat chiar de Samsung. De fapt, etapa de dezvoltare este deja gata, iar senzorul ar fi gata de producție, dar este un proces costisitor iar Samsung încearcă acum să găsească un proces de producție mai ieftin.

În plus, se pare că Samsung vrea să folosească acest senzor ultrasonic și pe alte tipuri de dispozitive, nu doar pe telefoane, așa că este posibil ca Samsung să nu se grăbească și să-l instaleze pe Galaxy Note 9 și să înceapă să folosească noua tehnologie când e pusă la punct din toate punctele de vedere.