Galaxy Note 8 – specificații, design, data de lansare și prețuri! Mai e ceva ce nu știm?

- Adrian Ungureanu
230

Galaxy Note 8 este poate cel mai așteptat telefon al lunii august, deși în acestă lună vor mai fi lansate LG V30 și Nokia 8/9, alte două telefoane foarte interesante.

Au apărut atât de multe scăpări legate de specificații de design încă am uitat numărătoare. Cele mai recente scăpări, zvonuri și speculații indică în mare pare cam aceleași specificații, iar design-ul final pare el stabilit.

Noul phablet va fi prezentat pe 23 august, dată confirmată oficial de Samsung, deci nu încape îndoială. E clar, că de la Samsung nu mai pot apărea schimbări, pentru că telefonul a intrat de mult în producția în masă, așa că nu mai poate suferi schimbări. Din acest motiv, probabil, Evan Blass (@evleaks), consideră că are lista finală de specificații și design-ul oficial.

Ca să nu mai lungim vorba, Galaxy Note 8 va avea un ecran SuperAMOLED Infinity, cu diagonala de 6,3 inci, cu raport 18,5:9 și rezoluție Quad HD+, 2960×1440 pixeli să fim mai exacți.

La interior vom găsi platforma Snapdragon 835, dar vor exista și versiuni echipate cu procesoare Exynos 8895. Telefonul va primii 6 GB memorie RAM și va veni cu cel puțin 64 GB spațiu de stocare intern. Cei care vor dori mai mult vor avea la dispoziție și slot pentru card microSD.

Ajungând la compartimentul foto, Galaxy Note 8 va veni cu o cameră duală formată din doi senzori unul de 12 MP și încă unul de 13 MP, noul phablet de la Samsung devenind primul telefon din portofoliul companiei sud-coreene care va fi echipat cu cameră duală. Potrivit Evan Blass, în față vor regăsi o cameră cu un senzor de 8 MP.

Câte despre senzorul de amprentă, este clar că nu se regăsi integrat în display și după cum vedeți este plasat lângă camere, dar în comparație cu seria Galaxy S8, senzorul de amprentă este delimitat de camere de senzorul de puls și bliț.

Galaxy Note 8 va fi alimentat de o baterie de 3.300 mAh, are certificare IP68, adică este rezistent la apă și praf și va fi disponibil în trei nuanțe: Midnight Black, Maple Gold și Orchid Grey. Adică nuanțele pe care le vedeți și în imagine. Mai pe românește negru, auriu și gri.

Cât despre preț, Evan Blass afirmă că se va situa în jurul a 1.000 de euro pentru piețele din Europa. Livrările vor începe în septembrie.