Galaxy Note 8 ar putea fi lansat mai devreme decât era anticipat

- Adrian Ungureanu
204

Deși se zvonea la un moment dat că Samsung nu va mai investi atât de mult în promovarea gamei de phablet-uri, Galaxy Note și va alege să lanseze noul terminal în cadrul expoziției IFA Berlin 2017, ce are loc la începutul lunii septembrie, iată că apar noi vești potrivit cărora, Samsung rămâne la tradiția ultimilor ani, mizând pe o lansare în luna august.

Ar fi și câteva explicații care ar putea justifica lansarea în luna august. În primul rând, Samsung va trebui să recâștige încrederea clienților față de gama Galaxy Note. Dacă Samsung tratează Galaxy Note 8 ca pe un telefon oarecare, lansându-l în cadrul unui târg, chiar dacă e vorba de IFA Berlin, ar fi un semnal pentru clienți că nici măcar compania nu mai crede în această gamă, așa că Samsung este obligată să investească în imagine.

Un alt aspect, la fel de important este acela de a se lansa înaintea noilor iPhone-uri, evitând în același timp o confruntare directă cu telefoanele de la Samsung. Misiunea modelelor Galaxy Note 8 va fi aceea de a fura cât mai mulți din potențialii clienți au celor de la Apple, înainte ca aceștia să lanseze noile iPhone-uri.

Noile zvonuri provenite din Coreea de Sud spun că lansarea ar putea avea loc mult mai devreme decât ne-am aștepta, așa că am putea vedea o lansare chiar în prima partea lunii august. În 2015, Samsung a prezentat generația Galaxy Note 5 pe data de 12 august, așa că nu ar fi ceva ieșit din comun ca Samsung să lanseze Galaxy Note 8 mai în prima jumătate a lunii august și în acest an.