Galaxy Note 7 FE apare pe GFXBench – lansarea se apropie

- Adrian Ungureanu
219

S-a discutat destul de mult în ultima vreme și despre relansarea modelelor Galaxy Note 7 retrase de Samsung de pe piață în urma scandalului cu bateriile incendiare.

Se vorbește despre o posibilă lansare pe data de 7 iulie, adică săptămâna viitoare, sub numele Galaxy Note 7 FE, de la Fandom Edition, iar acum telefonul și-a făcut apariția în baza de date a celor de la GFXBench, indicând faptul că lansarea se apropie.

Din datele apărute pe GFXBench vedem că există ceva modificări în setul de specificații, probabil cea mai notabilă fiind rezoluția ecranului modelului testat era mai mică decât pe Note 7 original.

Avem aceeași diagonală de 5,7 inci, dar rezoluția este Full HD (1920×1080 pixeli), în loc de Quad HD (2560×1440 pixeli) cum era pe modelul lansat în vara anului trecut.

Cel mai probabil rezoluția a fost micșorată pentru a reduce consumul de energie, versiunea FE urmând să fie dotată cu o baterie mai mică (3.000 sau 3.300 mAh) decât cea de pe modelul original (3.500 mAh).

Modelul testat pe GFXBench a fost echipat cu platforma Exynos 8, cu procesor octa-core, tactat la 2,6 GHz, 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern. Este posibil ca în anumite piețe să fie echipat cu procesoare Snapdragon 821.

Componenta foto este aceeași ca pe modelul original. Camera principală are un senzor de 12 MP, în timp ce în față găsit o cameră de 5 MP pentru selfie-uri.

Modelul testat a rulat pe Android 7.0 Nougat, iar după cum menționam și la începutul acestui articol, deocamdată se vorbește despre o posibilă lansare pe data de 7 iulie. Cel puțin pentru piața sud-coreeană.