Galaxy A5 versiunea 2018 apare pe Geekbench – mai mult RAM decât a avut Galaxy S8

- Adrian Ungureanu
636

Este foarte cunoscut deja că seria Galaxy A este formată din telefoane ceva mai accesibile de la Samsung, dar care vin, în același timp, cu specificații foarte bune și cu greu de egalat de rivalii, care încearcă să vină cu telefoane pe același segment de preț.

Am putea spune că familia Galaxy A de la Samsung reprezintă vârfurile segmentului telefoanelor de clasă medie la nivel de piață, nu doar din portofoliul de telefoane de la Samsung.

Versiunile din 2018 par să rămână în același spectru, beneficiind de dotări de top. Modelul Galaxy A5, versiunea 2018, și-a făcut, deja, apariția în baza de a testului de referință de la Geekbench.

Deși, așa cum ne-am obișnuit, nu este foarte ofert în detalii, testul de la Geekbench ne oferă, la momentul acesta, câteva informații interesante. Modelul înregistrat cu numărul de model SM-A5300 va fi echipat cu un procesor octa-core, tactat la 1,8 GHz, Snapdragon 660, fiind deocamdată cea mai bună platformă Qualcomm dedicat segmentului mid-range.

Partea mai interesantă este că noul Galaxy A5 va avea 6 GB memorie RAM, mai mult decât a avut vârful de gamă din acest an an, Galaxy S8. Modelul Galaxy S8+ a primit o versiunea cu 6GB memorie RAM, dar a fost o ediție specială pentru piețele asiatice.

Deocamdată, modelul testat are Android 7.1.1 Nougat la bord, dar este posibil ca la momentul lansării, cel mai probabil în luna ianuarie, să primească deja Android 8.0.

Alte zvonuri, indicau chiar că ar putea fi echipat și cu cameră foto duală. Deci, practic, Galaxy A5, care nu va fi nici cel mai bine echipat telefon din seria de telefoane de clasă medie Galaxy A, va avea câteva componente mai performante decât a avut vârful de gamă din acest an.

Cam atât deocamdată. Cel mai probabil după ce va trece febra Galaxy Note 8 vor mai apărea și alte informații. Când vor apărea vom fi pe fază.