Furukawa Electric LatAm și Intracom Telecom Semnează Parteneriatul Strategic pentru a adresa piața Internațională IoT și 5G

329

Intracom Telecom, furnizor global de soluții și sisteme de telecomunicații, a carui subsidiara in Romania este Intrarom,  a anunțat astăzi semnarea unui parteneriat strategic cu Furukawa Electric LatAm S.A. (Brazilia), o corporație globală cu activități diversificate, membră a Grupului japonez global Furukawa Electric Group.

Abordarea centrata pe client, atat a Intracom Telecom precum și a companiei Furukawa, impreuna cu istoria îndelungată și de succes în domeniile in care acestea activeaza, viziunea împărtășită de a construi rețele durabile, reducerea costurilor totale de implementare si operare precum și proiectarea unor soluții dedicate, capabile de a genera venituri suplimentare în domeniile IoT și 5G, sunt câteva dintre principiile care stau la baza acestui parteneriat.

Mai exact, acest parteneriat strategic se axeaza pe dezvoltarea de soluții integrate, de Fibra Optica si Tehnologii Radio, impreuna cu Furukawa Electric. Furukawa Electric furnizeaza soluții GPON, WDM și de cablare, iar Intracom Telecom implementeaza soluțiile sale de transport și acces radio, oferind operatorilor o gama mai larga de soluții pentru a adresa într-un mod mai omogen infrastructura de transport fixă și mobilă, cu opțiuni de transmisiuni de mare viteza (multi-gigabit). Capacitatea avansata de cercetare-dezvoltare a Intracom Telecom va susține necesitatea particularizării și chiar a proiectării unor noi soluții software. Ambele Grupuri vor să creeze sinergii profitabile, în principal în America Latina precum și în regiunea iberica, prin mobilizarea prezenței acestora in pietele internaționale.

Domnul Foad Shaikhzadeh, Președintele și Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a comentat: “Furukawa este foarte încântată să anunțe acest parteneriat cu Intracom Telecom. Obiectivul nostru este de a oferi servicii mai bune clienților noștri care vor avea acces la cea mai bună soluție de tip  One –Stop-Shop. Aplicații precum IOT, Smart Cities , Industry 4.0, conectivitatea si transportul necesare sistemelor 5G precum și streamingul video, necesita rețele hibride fibră-radio din ce în ce mai complexe. Astfel putem oferi suma dexteritatii fiecărei rețele, fie cea a fibrei optice de bandă ultralargă sau implementarea rapidă și mai puțin invazivă a infrastructurii oferite de soluția radio.”

Domnul Mohamed Ahmed, Președintele și Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a declarat: “Suntem cu adevărat onorați să încheiem un parteneriat cu Furukawa Electric. Unindu-ne fortele, ne propunem să transformăm piața globală, oferind servicii de imbunatatire a calitatii vietii, in drumul spre realizarea conceptului de cetățean digital. Așteptăm cu nerăbdare să punem în aplicare cele patru decenii de experiență acumulată și succesul nostru internațional de-a lungul timpului în domeniul IT&C pentru a dezvolta soluții tehnologice care modelează viitorul orașelor inteligente. Combinarea tehnologiilor noastre inovative, impreuna cu capacitățile noastre de Cercetare și Dezvoltare, cu soluțiile FTTx si portofoliul diversificat al afacerilor companiei Furukawa, creează o ofertă unică pentru toți operatorii care se pregătesc pentru implementarea rețelelor 5G precum și numeroaselor oportunități pentru afacerile din domeniul non-telcom.”