Furnizorii de componente taiwanezi cred că Huawei va depăși Apple în topul producătorilor de telefoane

- Adrian Ungureanu
232

În toamna anului trecut șefii Huawei anunțau că vor ținti pentru poziția ocupată de Apple, sperând să devină al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume în 2018.

Ne aflăm la mijlocul anului 2017, iar Huawei s-a apropiat deja foarte mult de gigantul american din punct de vedere al volumului de telefoane vândute. Cel mai recent raport publicat de compania americană Strategy Analytics, arată că în al doilea trimestru al acestui an, adică în intervalul aprilie-iunie, Huawei s-a apropiat foarte mult de Apple, fiind despărțite de doar 0,7 procente în ceea ce privește cota de piață la nivel global, în condițiile în care Huawei se menține pe un trend de creștere, iar Apple a înregistrat o scădere a vânzărilor în intervalul amintit.

Acum, furnizorii de componente din Taiwan, citați de publicația locală Digitimes afirmă că Huawei ar putea depăși Apple în al treilea trimestru al acestui an, adică în intervalul iulie-septembrie.

Și este foarte posibil, dar trebuie menționat că acest lucru se va întâmpla mai mult pentru că fanii Apple își păstrează banii pentru noile iPhone-uri ce vor fi prezentat luna viitoare și care vor intra la vânzare abia la începutul lunii octombrie, adică la începutul trimestrului următor.

For the English version of this article click here