Fujifilm X-T20 – aparat foto mai compact și accesibil

507

Japonezii de la Fuji au lansat recent modelul Fujifilm X-T20, aparat foto mai compact și mai accesibil decât modelul premium X-T2. Compania încearcă astfel să vină mai aproape de cei care nu au un buget foarte mare pentru fotografie.

Design-ul este foarte bun, îmi place că au păstrat linia retro, iar obiectivul de kit la Fuji este ok. Senzorul de imagine a fot actualizat la 24.3 megapixeli (CMOS X-Trans III), iar procesorul de imagine a fost și el modificat față de X-T10. Camera foto are un autofocus rapid în 0,06 secunde, poate realiza cinci cadre pe secundă.

Fujifiln X-T20 are ecran touch, ceea ce modelele premium nu au. Butoanele de control sunt similare cu modelele high-end și are un vizor OLED de mare rezoluție. Include tehnologie WiFi pentru transfer de poze și filtrele creative realizate de Fuji pentru fotografii începători.

Prețul modelului este estimat să fie 900 de dolari, spre deosebire de X-T2 care costă 1.600 de dolari. E adevărat că modelul premium este rezistent la apă, un mare bonus mai ales dacă lucrați des pe ploaie sau zăpadă. Va fi în magazinele de specialitate din luna februarie.