Franța – Utilizarea telefonului la volan este interzisă, chiar dacă mașina staționează

- Adrian Ungureanu
472

Nu puține sunt cazurile în care accidentele rutiere s-au produs din cauza neatenției șoferilor care cred că pot face mai multe lucruri în același timp și au preferat să acorde mai multă atenție telefoanelor decât condusului.

Acest lucru a determinat autoritățile franceze să ia o măsură extrem de dură. Utilizarea telefonului la volan este interzisă, iar șoferii care nu se spun riscă amenzi de 135 de euro și 3 puncte penalizare pe timp de trei ani.

Măsura este valabilă chiar dacă mașina staționează sau chiar dacă e trasă pe dreapta. Sunt destui șoferi care trag pe dreapta să vorbească la telefon, dar nu o fac corespunzător, în locuri interzise și încurcă traficul.

Utilizarea telefoanelor în mașină de către șofer va permisă doar în parcări sau în unele zone ce urmează a fi desemnate pentru utilizarea telefoanelor chiar și atunci când ești în mașină.

Există și excepții, de la regulă, dar asta doar în cazuri de urgență, însemnând accident sau o problemă tehnică ce necesită apelarea serviciilor de urgență sau a a firmelor de tractare.

Cu siguranță, această măsură va nemulțumi pe multă lume. Inclusiv pe cei care nu se simt vinovați de nimic, dar în același timp este benefică. Poate și alte țări din Europa vor urma acest exemplu.