Francezii de la Archos intră pe piața din România cu Diamond Omega

- Adrian Ungureanu
367

Francezii de la Archos produc telefoane destul de interesante, însă până acum nu fost prezenți pe piața din România. Acum o fac prin intermediul distribuitorului Ingram Micro România și aduce pe piața locală smartphone-ul Diamond Omega, un telefon cu dotări destul interesant.

Din față, Diamond Omega aduce puțin cu Galaxy Note 8, iar de la spate seamănă foarte mult cu Xiaomi Mi 6. Vine cu un display cu margini extrasubțiri, cu format 17:9, puțin sub formatul 18:9, tot mai popular în rândul producătorilor de telefoane. Ecranul are o diagonală de 5,7 inci cu rezoluție FullHD+ (2040×1080 pixeli).

La interior regăsim o puternică platformă Snapdragon 835, aceeași ca pe mai toate flagship-urile brandurilor mari, este echipat cu 8 GB memorie RAM și oferă 128GB spațiu de stocare intern.

Componenta foto este și ea una destul de interesantă, fiind echipat cu camere duale și pe față și pe spate. Camera principală este formată din doi senzori de 23MP și 12 MP. Camera pentru selfie-uri are doi senzori de 5MP fiecare.

Diamond Archos este echipat cu o baterie de 3100 mAh, dispune de tehnologie de încărcare rapidă Qualcomm Quickcharge 3, dispune de senzor de amprentă amplasat pe spate și rulează Android 7.1 Nougat.

Terminalul va fi disponibil la majoritatea retailerilor IT, începând cu luna noiembrie și va avea un preț de 499,99 euro.

Partea proastă este că fani telefoanelor Nubia de la ZTE vor recunoaște modelul Nubia Z17s, lansat în luna octombrie în China și India.