Foxconn vrea să-şi automatizeze complet fabricile din China

276

Foxconn Electronics este cel mai important partener al celor de la Apple. Fabriciile în care sunt asamblate iPhone-urile au fost de mai multe ori în atenţia publicului în ultimii ani, în special pe tema exploatării forţei de muncă din China. Subiectele au fost discutate pe toate părţile, iar Apple şi Foxconn au ieşit din aceste poveşti destul de şifonate.

Chinezii de la Foxconn se gândesc acum să elimine complet factorul uman din procesele sale de producţie şi anunţă planuri mari în aceea ce priveşte automatizarea lor. Compania plănuieşte să înlocuiască forţa de muncă umană, cu una robotizată.

Cei de la DigiTimes notează că procesul de automatizare este planificat în trei faze, la finalul cărora, producţia va deveni complet automatizată. Probabil atunci Foxconn va fi acuzată că “omoară” locuri de muncă şi nu ştim cât de încântate autorităţile guvernamentale chineze, dar măcar nimeni nu va mai acuza Foxconn pentru exploatare a forţei de muncă.

Foxconn are 12 fabrici amplasate în nouă oraşe din China, iar procesul de automatizare a liniilor de producţie va afecta sute de mii de muncitori chinezi. Aceste planuri nu sunt însă noi, compania efectuând deja automatizări în unele fabrici din China, care au cauzat eliminarea a 60.000 de locuri de muncă, în luna mai 2016.

Rămâne de văzut ce planuri va avea şi pentru fabricile din afara Chinei, pentru că Foxconn mai are fabrici şi în SUA, Brazilia, India, Malaezia, Mexic, Japonia, Coreea de Sud, dar şi pe teritoriul Europei, în Slovacia, Turcia, Cehia şi Ungaria.