Foxconn va investi 7 miliarde de dolari în fabrica de display-uri Sharp ce va fi construită în SUA

- Adrian Ungureanu
244

În urmă cu o săptămână apăreau primele informaţii despre planurile celor de la Foxconn de a construi o fabrică în SUA, una în care să fie produse display-uri Sharp, care va crea zeci de mii de locuri de muncă în State.

După cum probabil aţi mai auzit, noul preşedinte american, Donald Trump, a anunţat încă de la începutul campaniei sale electorale că vrea ca marile companii americane să-şi relocheze capacităţile de producţie din alte ţări înapoi în State. Acesta fiind unul din planurile lui Trump de a crea noi locuri de muncă.

Apple are nevoie acum să-şi aducă furnizorii şi partenerii asiatici mai aproape, iar dintre toţi partenerii, Foxconn a fost singura companie ar fi acceptat ideea de a-şi deschide fabrici în SUA.

Potrivit CEO-ului Foxconn, Terry Gou, care s-a aflat în weekend în cadrul unui eveniment mai relaxat, noua fabrică ar necesita investiţii de aproximativ 7 miliarde de dolari şi va genera între 30.000 şi 50.000 de locuri de muncă.

Foxconn ar împuşca doi iepuri dintr-un foc. Ar fi mai aproape de cel mai mare client al său şi va scăpa şi de taxele pe care Trump ameninţă că le va impune companiilor care nu produc în SUA. De asemenea şi Apple va scăpa astfel de taxe suplimentare.