Foxconn ar putea contrui o fabrică de ecrane OLED în SUA

237

Săptămâna trecută, cei de la Foxconn anunţau că vor începe producţia de ecrane OLED în fabrica în care asamblează telefoanele iPhone pentru Apple. Această decizie vine pe fondul preluării companiei Sharp în luna februarie a anului trecut, în urma unei tranzacţii de circa 6,2 miliarde de dolari.

Acum aflăm că Foxconn, cel mai important partener al celor de la Apple, ar avea în plan şi dezvoltarea unei fabrici de ecrane OLED în Statele Unite. Informaţiile vin de la o sursă din cadrul Sharp care spune că planurile sunt făcute, fabrica urmând să creeze mii de locuri de muncă în SUA.

Ar fi o decizie care nu surprinde prea mult şi una benefică pentru Apple. După cum probabil aţi mai auzit, noul preşedinte american, Donald Trump, a anunţat încă de la începutul campaniei sale electorale că vrea ca marile companii americane să-şi relocheze capacităţile de producţie din alte ţări înapoi în State. Acesta fiind unul din planurile lui Trump de a crea noi locuri de muncă.

Dintre toţi partenerii Apple, Foxconn a fost singura companie ar fi acceptat, cel puţin pentru început, ideea de a-şi deschide fabrici în SUA, pentru a fi mai aproape de producătorul de iPhone-uri. Faptul că acum are în plan deschiderea unei fabrici de ecrane OLED în SUA dovedeşte că Foxconn este dispusă să meargă după Apple în State.

O altă parte bună pentru Apple din această poveste este aceea că va avea o sursă mult mai convenabilă de ecrane OLED pentru telefoanele şi tabletele sale viitoare. Anul acesta se vorbeşte că va lansa trei telefoane noi, dar doar unul cu ecran OLED. Cauza este aceea că niciun din partenerii săi apropiaţi nu are capacităţi suficiente pentru a face faţă cererilor sale, motiv pentru care americanii au fost nevoiţi să comande circa 100 de milioane de display-uri OLED, pentru acest an, de la rivalii sud-coreeni de la Samsung.